19. ΕΞΑΕΡΙΣΤΗΡΕΣ ΑΕΡΑΓΩΓΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΙ IN-LINE ΟΡΘΟΓΩΝΙΚΗΣ ΔΙΑΤΟΜΗΣ

 
 

ΚΩΔ. 1.19.3

/

MAICO ITALIA
DYNAIR Φυγοκεντρικοί Εξαεριστήρες για Ορθογωνικούς Αεραγωγούς
Εφοδιασμένοι με EC Μοτέρ - DPK EC

Αγαπητέ Συνεργάτη,

Η MAICO ITALIA με υπερηφάνεια ανακοινώνει την εισαγωγή μιας νέας σειράς φυγοκεντρικών ανεμιστήρων IN LINE, εξοπλισμένα με κινητήρες EC.

Η νέα σειρά DPK EC φυγοκεντρικών ανεμιστήρων In Line είναι για συστήματα αεραγωγών με ορθογώνιο τμήμα.

Οι εξαιρετικά αποδοτικές οπισθοκλινές πτερωτές καθώς και οι κινητήρες EC επιτρέπουν τη συμμόρφωση με τις τρέχουσες παραμέτρους απόδοσης του κανονισμού 1253/2014 της ΕΕ που καθορίζει την εφαρμογή της οδηγίας 2009/125/EC (ErP) σχετικά με τις απαιτήσεις οικολογικού σχεδιασμού των ανεμιστήρων.

Η συμπαγές κατασκευή σε συνδυασμό με τα χαμηλά επίπεδα θορύβου, καθιστούν αυτούς τους ανεμιστήρες κατάλληλους για εγκαταστάσεις όπου απαιτείται αθόρυβη λειτουργία και περιορισμένες διαστάσεις.

Ο κινητήρας EC επιτρέπει επίσης μια πολύ ακριβή ρύθμιση ταχύτητας με προφανή επίπτωση όσον αφορά την εξοικονόμηση κόστους.

Κατάλληλο για μεταφορά του αέρα με θερμοκρασία από -20°C έως +50°C.

 

Dear Partner,

Maico Italia is proud to announce the introduction of a new range of IN LINE centrifugal fans, equipped with EC motors.

DPK EC is the new series of in line centrifugal fans for ducted extraction systems with rectangular section.

Highly efficient backward curved impellers as well as EC motors allows to be in compliance with the current efficiency parameters

expected by 1253/2014 EU regulation that specifies the application of 2009/125/EC directive (ErP) about eco design requirements for fans. 

The small structure paired with the low noise levels make these fans suitable for installations where silent running and limited dimensions are required.

EC motor permits also a very accurate speed regulation with obvious impact in terms of cost savings.

Suitable for convey air with a temperature from -20°C to +50°C.

DYNAIR Rectangular Duct Centrifugal In-Line Fans - DPK EC .pdf (729kb)

 

Γενικά
 
Η σειρά ανεμιστήρων τεχνολογίας EC (Electronically Commutated) έχει αναπτυχθεί για να χρησιμοποιηθεί σε εφαρμογές αερισμού υψηλής απόδοσης και συστημάτων αέρα με απαίτηση την εξοικονόμηση ενέργειας. Όλοι οι ανεμηστήρες είναι εξοπλισμένοι με υψηλής απόδοσης κινητήρες εξελιγμένους με τα υψηλότερα πρότυπα της σημερινής τεχνολογίας. Οι ανεμιστήρες EC μπορούν να συνδυαστούν με πολλά εξαρτήματα από τη γκάμα μας, συμπεριλαμβάνοντας και τα συστήματα ελέγχου.
 
 
Σειρές
 
Όλοι οι ανεμιστήρες EC είναι εξοπλισμένοι αυτοκαθαριζόμενες οπισθοκλινείς πτερωτές. Όλοι οι ανεμιστήρες μπορούν να λειτουργήσουν στη συχνότητα 50/60 Hz και τάση ρεύματος με εύρος 220-270 V (μονοφασικό) και 300-480 V (τριφασικό), χωρίς μείωση της απόδοσής τους. Όλοι οι κινητήρες είναι κατάλληλοι να δεχθούν ρύθμιση στροφών και μπορούν να συνδυαστούν με συστήματα ελέγχου βασισμένα σε πίεση, ταχύτητα, θερμοκρασία.
 
 
Χρήση
 
Παρακάτω σας παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για να κάνουμε ευκολότερη η επιλογή ενός ανεμιστήρα EC. Θέλουμε να επισημάνουμε πως η σύγκριση με συμβατικές AC εφαρμογές θα πρέπει να γίνει με ολοκληρωμένα συστήματα (ρυθμιστές στροφών - inverter, μοναδα ελέγχου - αισθητήρια, φίλτρα).
 
 
Η εξοικονόμηση ενέργειας γίνεται εύκολα
 
Κοιτώντας τα μέχρι σήμερα συστήματα ελέγχου γίνεται γρήγορα ξεκάθαρο πως η χρήση συμβατικών ρυθμιστών στροφών με αλλαγή τάσης ή αλλαγή συχνότητας δημιουργούν προβλήματα στην ολη εφαρμογή. Για εφαρμογές με κριτήριο το θόρυβο, οι ρυθμιστές στροφών στις χαμηλές ταχύτητες δημιουργούν βόμβους και έτσι η χρήση τους καθίσταται αδύνατη. Κατά την χρήση ρυθμιστών στροφών συχνότητας (inverters) η απώλεια ή η έλλειψη σωστών ρυθμίσεων (πληροφοριών) δημιουργεί δυσλειτουργίες. Συχνά τα απαραίτητα επιπλέον εξαρτήματα (υλικά) όπως φίλτρα και ειδικά καλώδια που πρέπει να εγκατασταθούν όταν χρησιμοποιούμε inverters δεν υπολογίζονται στη διαδικασία του αρχικού κοστολογίου ή ακόμα και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης με αποτέλεσμα το επιπλέον κόστος ή τη δυσλειτουργία του συστήματος. Το ποσοστό αποτυχίας των κινητήρων EC είναι πολύ χαμηλό. Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι πολύ θετική σε παρόμοια συστήματα.
 
 
Υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας 
 
Οι κινητήρες EC έχουν υψηλή απόδοση σε όλες τις ταχύτητες. Όταν λειτουργούν στην κανονική ταχύτητα η εξοικονόμηση ενέργειας είναι περίπου 10% και όταν λειτουργούν υπό ρύθμιση η εξοικονόμηση ενέργειας είναι πολύ μεγαλύτερη.
 
 
Κινητήρες
 
Οι κινητήρες είναι τεχνολογίας EC (Electronically Commutated) εξωτερικού ρότορα, DC και φέρνουν εσωτερικά όλο το ηλεκτρονικό μέρος ελέγχου και ισχύος. Επίσης είναι εφοδιασμένοι με εσωτερικό ηλεκτρονικό θερμικό προστασίας και έτσι δε χρειάζεται θερμικό προστασίας. Υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί εξωτερικό σήμα 0-10 V. Συστήματα ελέγχου τα οποία διαθέτουν σήμα 0-10 V, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για απευθείας έλεγχο. Από το μέγεθος 355, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απευθείας ρύθμιση του ανεμιστήρα, ένα απλό ποντεσιόμετρο (0-10 ΚΟhm).
 
 
Εφαρμογές όπου απαιτείται έλεγχος μέσω αισθητηρίων
 
Οι ανεμιστήρες EC προτείνονται για όλες τις εφαρμογές όπου απαιτείται έλεγχος και εξοικονόμηση ενέργειας, όπως εξαερισμός σε πισίνες, αποθήκες, εμπορικούς χώρους, χώρους εστίασης εφαρμογές απαγωγής από χοάνες κουζινών, σε εφαρμογές clean rooms, θαλάμους αρνητικής πίεσης και μονάδες φιλτραρίσματος. Διαθέτουμε πλήρη σειρά προϊόντων για τέτοιες εφαρμογές.
 
Λόγοι να επενδύσετε στην τεχνολογία EC
 
1. Η μείωση του ενεργειακού κόστους μέσω του υψηλού βαθμού απόδοσης του   ανεμιστήρα έχει ως αποτέλεσμα το χαμηλό κόστος λειτουργίας.
 
2. Ελάχιστες απώλειες σε θερμότητα.
 
3. Μεγάλη διάρκεια ζωής και λειτουργίας με μηδαμινό κόστος συντήρησης.
 
4. Τα χαρακτηριστικά του ανεμιστήρα προσαρμόζονται στην απαίτηση της κάθε εφαρμογής, με τη βηματική ρύθμιση στροφών και ενδοεπικοινωνιακές αυτόματες λειτουργίες ελέγχου.
 
5. Δεν απαιτείται οποιαδήποτε επιπλέον εγκατάσταση, εξοπλισμός ή εξαρτήματα, όπως εξωτερικά θερμικά, μονάδες ελέγχου, φίλτρα, ειδικά καλώδια.
 
6. Εφαρμογές σε συχνότητες 50-60 Hz.
 
7. Αποδοτικότερο κόστος συστήματος συγκριτικά με ένα συμβατικό σύστημα ίδιων απαιτήσεων και λειτουργιών.

 

 
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ
 
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
 
 

1. ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ /
    ΑΕΡΙΣΜΟΥ

 
matsakis.gr
Powered by Global CMS v3.1

Global Business Web Design